Nyomtatás
Halálos modellhelikopter baleset

Halálos modellhelikopter baleset

Mauensee, Luzern, Svájc

Egy járókelő találta meg szerdán annak a 41 éves férfinak a holttestét, aki halálos sérüléseket szenvedett. Mellette egy RC helikoptert is találtak. A nyomozóhatóságok feltételezése szerint a férfi a helikoptertől szenvedett el végzetes sérüléseket.


RCHELICOPTER.HU logo
2013. július 12. 6:30
> Nyitólap > Hírek, események

Halálos modellhelikopter baleset

Mauensee, Luzern, Svájc

Egy járókelő találta meg szerdán annak a 41 éves férfinak a holttestét, aki halálos sérüléseket szenvedett. Mellette egy RC helikoptert is találtak. A nyomozóhatóságok feltételezése szerint a férfi a helikoptertől szenvedett el végzetes sérüléseket.

Egy arra sétáló ember jelentette a rendőrségnek, hogy egy holtestet talált a Mauensee-nél, akinek nagyon súlyos fej- és kar sérülései vannak. A holttest mellett egy modellhelikopter is volt, ami a sérüléseket okozta. A modellhelikopter egy Gaui X7, amely a megbízható, jó repülési tulajdonságokkal rendelkező modellek közé tartozik, de a műszaki hiba esetleges közrejátszását sem lehet kizárni.

Az áldozat Reto G., aki a Svájci Modellrepülő Szövetség tagjaként számos versenyen, rendezvényen vett részt. Akik ismerték, mind állítják G. nagy figyelmet szentelt a repülésbiztonságnak, ezért is érthetetlen számukra a baleset. Peter Germann, az SMV elnöke úgy nyilatkozott: "Egy nagyon értékes barátot vesztettünk el" - írja a 20min.ch.

 A baleset pontos részleteit az ügyben indult nyomozás hivatott tisztázni.