Nyomtatás
Bell 206 baleset Pearl Harbour-nál

Bell 206 baleset Pearl Harbour-nál

Sikertelen autorotáció - több sérülttel

Egy helikopteres túra végződött szerencsétlenül tegnap, azaz február 18-án Pearl Harbor-ban. A helikopter a helyi USS Arizona Memorial Center közelében csapódott a vízbe közel a parthoz, így az utasokat sikerült a roncsokból kimenteni. A fedélzeten tartózkodó öt személy közül egy 16 éves utas kritikus állapotban, míg két másik utas stabil állapotban került ellátásra. A további két fedélzeten levő személyt szintén kórházba szállították, de az ő állapotuk nem ismert - a Honolulu Star Adviser beszámlója szerint.


RCHELICOPTER.HU logo
2016. február 19. 8:06
> Nyitólap > Hírek, események

Bell 206 baleset Pearl Harbour-nál

Sikertelen autorotáció - több sérülttel

Egy helikopteres túra végződött szerencsétlenül tegnap, azaz február 18-án Pearl Harbor-ban. A helikopter a helyi USS Arizona Memorial Center  közelében csapódott a vízbe közel a parthoz, így az utasokat sikerült a roncsokból kimenteni. A fedélzeten  tartózkodó öt személy közül egy 16 éves utas kritikus állapotban, míg két másik utas stabil állapotban került ellátásra. A további két fedélzeten levő személyt szintén kórházba szállították, de az ő állapotuk nem ismert - a Honolulu Star Adviser beszámlója szerint.

Mint az a felvételből is látszik, a pilóta autorotációval próbált kényszerszállni, de a leszállás végére a lapátok túllassultak, így a helikopter néhány méteres magasságból egyszerűen leesett. A kényszerszállás eredeti oka egyenlőre nem ismert. 

A helikoptert a helyi Genesis Helicopters üzemeltette, amely cég sétarepüléseket is kínál - ahogy az a baleset pillanatában is történt.