RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat

Summer Fisher

Freestyle - szombat - 3D Championship 

Summer Fisher

A tehetséges angol lány, Summer Fisher freestyle repülése szombaton az angliai 3D Championship-en.

Heliwood 2017

Heliwood 2017

2017. augusztus 12-én lesz az Első Magyar Helikoptermodellező Sportegyesület Rendezésében, Alsónémediben a modellreptéren a Heliwood RC helikopter fesztivál. Rengeteg programmal, nemzetközi pilótákkal (Manuel Madaini, Maria Pavlou). A belépés ingyenes.

Gaui NX7

Tareq Alsaadi

Gaui NX7

Tareq féle smack repülés újabb epizódja egy Gaui NX7-es helikopterrel nem éppen a nitrós motoroknak ideális körülmények között. Hangerőt mindenesetre fel, recsegnek a lapátok, bőg a motor, csak a nitró illata hiányzik a videóból.

Ha hétvége, akkor fűnyírás

Ha hétvége, akkor fűnyírás

Itt a hétvége, jön a jó idő, ideje levágni a füvet. Úgy RC helikopter pilóta módjára....

Align T-Rex 150 beltéri repülés

Alan Szabo

Align T-Rex 150 beltéri repülés

Alan Szabo repülése egy T-Rex 150-essel az NRHSA convention rendezvényen 2017. május 8-án

Align T-Rex 500X Dominator

Alan Szabo Jr.

Align T-Rex 500X Dominator

Csak úgy záporoznak az újdonságok az Align háza tájáról. Most éppen az új 500X tesztelése zajlik. Íme egy friss videó Alan Szabo jóvoltából.

Align T-Rex 760X Tesztrepülés

A prototípust repüli: Alan Szabo Jr.

Align T-Rex 760X Tesztrepülés

Már megint készül valami az Align konyhájában. Egy bestia van a láthatáron: T-Rex 760X. A prototípus tesztjei most zajlanak, ebből egy mai friss videó került feltöltésre - Alan Szabo jóvoltából. Bár az idő nem kedvezett a videónak sem, azért igen meggyőzők az első forgószárny-próbálgatások

Align T-Rex 150 az Align gyárban

Pilóta: Alan Szabo Jr.

Align T-Rex 150 az Align gyárban

Egy gyors repülés a dobozok között, a szállításra váró helikopterek és alkatrészek mellett az Align gyár csarnokában. Pörgős villámstart Alan Szabo stílusában

Csak az nem tör, aki nem repül

Néha ez a nagyoknál is megtörténik

Csak az nem tör, aki nem repül

A helikopter nem tud repülni, csak ezt nem tudja. Viszont ha a pilóta se tud, abból törés lesz. Igaz ez a modellre, és a nagy helikopterekre egyaránt. Ebben a videóban egy Robinson R44 felszállás ér csúfos, de benne levők számára szerencsés véget.

Az RC Helikopter avatatlan kéztben...

...gyorsan törik. Nagyon gyorsan.

Az RC Helikopter avatatlan kéztben...

Az RC helikopter az a jószág, amelyik tudás nélkül nem akar repülni. Ha valaki nem ért hozzá, annak gyorsan megmutatja. Egy tipikus esete a hozzánemértésnek. Már az első felpörgetésnél le kellett volna állni, mert a farokvezérlés fordítva működött. A következő kísérletben nyilvánvalóvá válik, hogy nem csak a farokvezérlés dolgozik fordítva, a többi irány is fordítva kompenzált. És az utolsó hiba: önkritikát kellett volna gyakorolni, mert nem a helikopter volt a ludas.

Ki győz le kit?

Helikopteraz autó ellen

Ki győz le kit?

Tareq ismét unatkozott, hát csináltak egy mókás videót. Bár vicces, de nem egyszerű a mutatvány - NE PRÓBÁLD MEG OTTHON :)

Align T-Rex 150X

Második tesztrepülés

Align T-Rex 150X

Az Align egymás után jelenteti meg egyes modelljeinek X változatát, ezzel felújítva a teljes palettát. Most a legkisebb CP helikopteren, a 150-esen a sor, amelynek második tesztrepülését a napokban tették közzé.

Tengerbe esett a Görög Apache 

A baleset kedden a Sarisa hadgyakorlaton történt 

Tengerbe esett a Görög Apache 

A görög Apache harci helikopter egy alacsonyan végzett mezőgazdasági forduló után túl sokat vesztett a magasságából, és a személyzet már nem tudta a gépet kiemelni a manőverből. A kétfős személyzet szerencsésen megúszta a balesetet, amelynek oka egyenlőre ismeretlen.

14. Northeast Model Helicopter Jamboree

2016. szeptember 2-4.  - Egyesült Államok

14. Northeast Model Helicopter Jamboree

Videóösszefoglaló az idei hétvégéről

Helifest UK 2016

Weston Park Model Airshow 2016 

Helifest UK 2016

Az idei Helifest UK 2016 videoösszefoglalója. Most már hagyomány, hogy minden év júniusában, az angliai Birmingham mellett, a Weston Park Model Airshow keretében kerül megrendezésre a Helifest UK. Idén sem volt ez másképpen. Sajnos az időjárás azért nem volt végig kegyes hozzánk, de hangulat végig nagyon jó volt.

Raquel Bellot

Hogy néha hölgyeket is mutassunk 

Raquel Bellot

Itt az ideje, hogy néha hölgyeket is mutassunk, mert bizony vannak nagyon jó pilótahölgyek is, bár kétség kívül kevesebben... Íme az egyik legnagyobb Raquel Bellot

T-Rex 700N Pro

Egy mostani repülés Alan Szabo Jr. rádiójából

T-Rex 700N Pro

Ez egy friss repülés a világ másik feléről, Alan Szabo Jr-tól, T-Rex 700 Nitro Pro-val.

Protos Max V2 leszállás leszállótalp nélkül.

Mert az bizony elveszett - Lévárdi Tamás

Protos Max V2 leszállás leszállótalp nélkül.

Van az úgy, hogy a repülés közben történik valami, amit aztán valahogy meg kell oldani. Ebben a videóban pontosan egy ilyen apró probléma utáni megoldást láthatunk Tamástól. A helikopter talpának elvesztését követően valahogy le kellene szállni. Ez sikerül nagyon szépen.

Hazai repülés - T-Rex 700N - Tóth Tamás

Magyarországon is van profi repülés

Hazai repülés - T-Rex 700N - Tóth Tamás

Valahogy jellemzően külföldi repüléseket szoktunk bemutatni. Hát most itt egy üdítő kivétel - igyekszünk sűríteni - amikor egy hazai videót mutatunk meg. Tóth Tomi repül egy igazán látványosat T-Rex 700N-nel.

Align 3 lapátos rotorfej T-Rex 700-ra

H70H008XXT: Megjelenés május 25-én

Align 3 lapátos rotorfej T-Rex 700-ra

Ezennel az Align bejelentette, hogy a T-Rex 700-as való rotorfej május 25-étől lesz elérhető a piacon. Ebben a tesztvideóban is azt mutatják, hogy a termék szállításra kész. A helikopter 2000 RPM / GOV fordulattal repül.

Goblin Black Thunder - a nitro-s Goblin

Bemutató: Tareq Alsaadi - Cape town (Dél-Afrika), repülés: 5:30-tól

Goblin Black Thunder - a nitro-s Goblin

A SAB Goblin Black Thunder helikopter első nyilvános bemutatója Cape Town-ból, Dél-Afrikából Tareq Alsaadi-tól. Ez a helikopter a SAB Goblin 700-asának nitro-s változata. A videó érdekes, bár az első fele leginkább technikai jellegű, aki tud angolul, annak könnyen érthető. Motorindítás 5:30-tól

Jó kis old school nitro-s repülés

Bobby Watts előadásában

Jó kis old school nitro-s repülés

Egy igazán látványos repülés Bobby Watts tollából, akarom mondani rádiójából. A hang (nem a zene) és a manőverek látványa igazán lenyűgöző. Az a fajta dinamizmus, amit a régi időkben megszokhattunk... Van egy kis nosztalgia utánérzés. Ez hiányzik az elektromos repülésből.

RAF Merlin helikopter és a toi toi wc-k.

...mert balesetek történnek.

RAF Merlin helikopter és a toi toi wc-k.

Íme egy ékes példa, miért nem jó talaj közelében repülni egy ekkora madárral. Pláne, ha akkora, mellesleg könnyű dolgok vannak a rotorszélben,mint a mobil wc. Igaz, a toalettpapír szépen száll a szélben.

Tareq Alsaadi Goblin black thunder

Xnova motor 4525-600kv

Tareq Alsaadi Goblin black thunder

A Goblin black thunder egy 650-es méretű helikopter, amely kaphat 700-as konfigurációt is. Ideális teljesítményrepülésre vagy tanulási célokra is. A videóban Tareq Alsaadi repüli a gépet a tőle már megszokott igencsak látványos stlusban.

Ahogy a mentőhelikopter pilótája látja 

Essex & Herts Air Ambulance Trust (EHAAT) 

Ahogy a mentőhelikopter pilótája látja 

Ilyen a repülés a pilóta szemszögéből. Öveket tessék bekapcsolni, hangerőt feltolni, és lehet élvezni a repülést az angliai tájak felett egészen Londonig.

G-MPSA - EC-145

Tűzoltás biztosítása a Baitul Futuh Mecsetnél, Londonban

G-MPSA - EC-145

2015. szeptember 26-án kigyulladt a Baitul Futuh Mecset London délnyugati részén, Mordenben. A tűz oltásához 70 tűzoltó és 10 tűzoltószer vonult fel. A helyszínt a Metropolitan Police EC-145 helikoptere biztosította. Természetesen mi inkább a helikoptert követtük egy darabig.

G-KAAT: MD 902 Explorer

Kent Air Ambulance

G-KAAT: MD 902 Explorer

2015. szeptember 3-án a Kent Air Ambulance terepre szállás és mentés követően felszállt a délkelet-angliai East Sussex-ben található kisváros, Camber játszótere mellől. A felszállást követhettük végig.

MD-902 Explorer - G-KAAT

Légi mentés Camber-ben

MD-902 Explorer - G-KAAT

Az utolsó nyári hétvégék egyikén Camber-ben jártunk, így lencsevégre kaphattuk a Kent Air Ambulance MD-902 Explorerét bevetés közben. A helikopter egyik különlegessége a Magyarországon nem előforduló NOTAR (No Tail Rotor) rendszer.

Rendőrségi helikopter - Eurocopter EC-145 - G-MPSA

Égő mecset oltásakor Londonban

Rendőrségi helikopter - Eurocopter EC-145 - G-MPSA

2015. szeptember 26-án dél körül kigyulladt a Baitul Futuh mecset London Morden városrészében. A dél-nyugat londoni tűz füstjét kilométerekkel távolabbról is látni lehetett, de ha ez nem lett volna elég figyelemfelkeltő, a tűz oltását a rendőrség EC-145-ös (G-MPSA) helikoptere a levegőből végig biztosította.

Vannak össze nem párosítható dolgok 

Segway + RC Heli = Baleseti Sebészet 

Vannak össze nem párosítható dolgok 

Mint azt a videó is bemutatja, vannak dolgok amiket nem igazán lehet együtt csinálni, legalábbis nem veszélytelen. Például segway helikopterrel nem jó kombináció.

Diabolo 700

Tareq Alsaadi

Diabolo 700

Mondhatnánk, csak a szokásos Tareq féle bemutató, de ez egy kicsit más. Egyszerűen csak látni kell.

Blackbushe Model Air Show 2015

Camberley, Hampshire

Blackbushe Model Air Show 2015

2015. május 16 - A hétvégén, azaz szombaton volt a híres Farnborough repülőterétől alig pár kilométerre, Windsor-tól alig negyed órára, az idei Blackbushe Model Air Show, Camberley-ben, Hampshire-ben. Látványos repülések, még látványosabb modellek, és ami fő, egész kellemes időjárás mellett kitűnő hangulat.

Blackbushe Model Air Show 2015

Cambeley, Hampshire

Blackbushe Model Air Show 2015

2015. május 16 - A hétvégén, azaz szombaton volt a híres Farnborough repülőterétől alig pár kilométerre, Windsor-tól alig negyed órára, az idei Blackbushe Model Air Show, Camberley-ben, Hampshire-ben. Látványos repülések, még látványosabb modellek, és ami fő, egész kellemes időjárás mellett kitűnő hangulat.

Top Gear Extra

Stig helit vezet

Top Gear Extra

Hát Stig ezt is tudja - mindezt az ő stílusában :) Top Gear forrásból.

IRCHA 2014

Nick Maxwell és Alan Szabo 

IRCHA 2014

Nick Maxwell és Alan Szabo közös repülése az IRCHA 2014-en.

Gaui NX7 Teszt

Dunkan Boisson

Gaui NX7 Teszt

Az új Gaui NX7 Nitro helikopterének tesztrepülése Dunkan Boisson által. A videón a gépen még kabin sincs.

Ez nem RC

Lynx helikopter hihetetlen manőverekkel

Ez nem RC

Olyan manővereket láthatunk a videóban, amilyenek egy RC helikopter esetén normálisnak, megszokottnak mondhatóak, de lássuk be egy flip vagy egy fél kubai nyolcas egy igazi helikopter esetén nem mindennapi látvány.

T-Rex 700N DFC

Tóth "modelltomi" Tamás

T-Rex 700N DFC

Tóth Tamás látványos repülése T-Rex 700 Nitro DFC konfigurációval.

Align T-Rex 700N DFC 

Alan Szabo - Las Vegas

Align T-Rex 700N DFC 

Egy igazán látványos repülés Alan Szabo stílusában egy 700N DFC-vel - talán az egyik legidálisabb környezetben, Las Vegas-ban.

T-Rex 600E Indoor repülés 

T-Rex 600E Indoor repülés 

T-Rex 600E beltéri repülés.

600-as méretű scale Ecureuil AS350

600-as méretű scale Ecureuil AS350

Scale rajongók figyelmébe. 600-as méretű Hawk alapú elektromos scale helikopter 3 lapátos scale rotorfejjel. A stabilizációról jelenleg Futaba 350 gondoskodik.

Repülő banyák és más egyéb szuperhősök :)

Repülő banyák és más egyéb szuperhősök :)

 

Synergy N7 füstölővel!

Synergy N7 füstölővel!

 

A macskák is szeretik ahogy Tareq repül...

A macskák is szeretik ahogy Tareq repül...

 

T-Rex 150 ismét

Alan Szabo Jr.

T-Rex 150 ismét

 

ALIGH helikopterek nem megszokott társaságban

ALIGH helikopterek nem megszokott társaságban

Férfi szíveket megdobogtató fotók csinos helikopterekről! :)

ALIGN T-Rex 150

Alan Szabo Jr.

ALIGN T-Rex 150

 

Szép repülések, melyek sajnos csúnya véget értek...

Összeállítás

Szép repülések, melyek sajnos csúnya véget értek...

 

Thunder Tiger Raptor E700 Flybarless helikopter

Nick Maxwell ajánlásával

Thunder Tiger Raptor E700 Flybarless helikopter

 

Mikado Logo 700 - Marius Mueller

Mikado Logo 700 - Marius Mueller

 

Agile 7.2 - Jakob Grimm Hansen

Agile 7.2 - Jakob Grimm Hansen

 

Mikado

Mikado

 

Agile 7.2 - Kan Poonnoi

 Agile 7.2 - Kan Poonnoi

 

Rapicon Lipo testing - Julio Memba

Rapicon Lipo testing - Julio Memba

 

Javier Verdegay & The Flying Shoes

Javier Verdegay & The Flying Shoes

 

Ben Storick repülése

Ben Storick repülése

 

RJX Xtreme90E

Julio Memba

RJX Xtreme90E

 

3D Flight AGILE 7.2

Wicharid Ridbamrung

3D Flight AGILE 7.2

 

Daniel Katzav - Logo 700

Daniel Katzav - Logo 700

 

Heligraphix - Síelés függőlegesen le!

Heligraphix - Síelés függőlegesen le!

 

Thunder Tiger Raptor E700

Daniel Rau

Thunder Tiger Raptor E700

 

SAB Goblin 770 Low Headspeed 3D - 1450 RPM

Art Hughes

SAB Goblin 770 Low Headspeed 3D - 1450 RPM

 

A változatosság kedvéért egy beltéri repülés

JR Forza

A változatosság kedvéért egy beltéri repülés

 

Alon Barak - Így kezdődött...

Alon Barak - Így kezdődött...

 

Egy újabb tehetség: Alon Barak

Thunder Tiger Raptor E720 G4

Egy újabb tehetség: Alon Barak

 

Banshee 700 - Nico Niewind

Banshee 700 - Nico Niewind

 

Ez is IRCHA - Ez is helikopter ...

Könnyen előfordul ilyen is!

Ez is IRCHA - Ez is helikopter ...

 

Nick Maxwell

IRCHA 2013

Nick Maxwell

 

Bobby Watts ötletes északai showja

IRCHA 2013

Bobby Watts ötletes északai showja

 

Bert, aki a halálból hozta vissza - Goblin 700

IRCHA 2013

Bert, aki a halálból hozta vissza - Goblin 700

 

IRCHA 2013 összefoglaló

IRCHA 2013 összefoglaló

 

Kyle Stacy Goblin500-zal repül a 2013 évi IRCHA-n

Kyle Stacy Goblin500-zal repül a 2013 évi IRCHA-n

 

KDS Agile 5.5 teszt - Jaehong Lee

KDS Agile 5.5 teszt - Jaehong Lee

 

T-REX 800E PRO DFC tesztrepülése

T-REX 800E PRO DFC tesztrepülése

 

Kyle Dahl - Flight to music- Heli Masters 2013

Kyle Dahl - Flight to music- Heli Masters 2013

 

Heli Masters 2013 összefoglaló a Goblin szemszögéből

Heli Masters 2013 összefoglaló a Goblin szemszögéből

 

SuperAva 1000 - Bert Kammerer

Egyedi építésű, 1000-es méretű helikopter

SuperAva 1000 - Bert Kammerer

Bert Kammerer tesztrepülése az igencsak nagy méretű SuperAva 1000 RC helikopterrel. Az esemény helyszíne Nagy-Brittania, Weston-park.

Ember által hajtott quadrocopter

Ember által hajtott quadrocopter

A kanadai csapat újabb nagy lépést tett az emberi erővel hajtott helikopter irányába, Atlas nevű quadrocopterük 64 másodpercig több, mint 3 méteres magasságig emelkedett.

Fotók, videók

 

Alan Szabo Jr. - ALIGN Trex 600N Spartan VX1 Tesztrepülés

Alan Szabo Jr. - ALIGN Trex 600N Spartan VX1 Tesztrepülés

 

Egy újabb fiatal tehetség: Dor Smilovitz

Egy újabb fiatal tehetség: Dor Smilovitz

 

A röfüllő bicaaj mutatvány következik! :-)

A röfüllő bicaaj mutatvány következik! :-)

Akár egy cirkuszi jelenet is lehetne. Mókás és létezik! :)

Nick Maxwell űzi az új Thunder Tiger E700-ast

Nick Maxwell űzi az új Thunder Tiger E700-ast

Ezt látni kell...

Fűnyírás ...

Fűnyírás ...

Nagyon szép, folyamatosan koordinált repülés a végén egy kis fűnyírással :-) Az elkövető Matt Botos.

Autorotációs bemutató Matt Botos-al

Autorotációs bemutató Matt Botos-al

Matt Botos különböző - nem mindennapi - autorotációkat hajt végre a végén megspékelve egy-egy trükkel :) A helikopter pedig egy Synergy E7SE!

Árvízi védekezés Győrújfalunál

lhsn.hu

Árvízi védekezés Győrújfalunál

Az árvíz erőn felüli védekezésre késztette az országot. Hogy egy kis öröm is legyen az ürömben, rég nem látott helikopteres jelenlétre került sor a gátak mellett. Az összefoglalót az lhsn.hu csapata készítette.

Timo Cürlis nem a megszokott stílusában repül

Tud ilyet is!

Timo Cürlis nem a megszokott stílusában repül

A videó a Zone Format 2013-on készült.

Zone Format 2013 összefoglaló

Zone Format 2013 összefoglaló

 

Goblin helikopterek inváziója Németországban

Goblin helikopterek inváziója Németországban

Egy időben 63 helikopter emelkedett a levegőbe!

Íme a közös pont az RC autó és a quadcopter között!

Íme a közös pont az RC autó és a quadcopter között!

 

Protos 800 és Dario Neuenschwander

Protos 800 és Dario Neuenschwander

 

Apache demo Sanicole

Apache demo Sanicole

Látványos video a holland Apache Demo team-től. A Longbow helikoptertől olyan manővereket láthatunk, amelyek katonai alkalmazásban nem nevezhetők szokványosnak.

Tareq TSA Nitro 700 canopy nose scrape in Cape Town

Tareq TSA Nitro 700 canopy nose scrape in Cape Town

 

Helikopterek 2012

Cseri Gergelytől

Helikopterek 2012

 

Austin Helifest 2013 összefoglaló

Austin Helifest 2013 összefoglaló

Szép képek, jó zene :)

Mikado - Egy téli hétvége

Mikado - Egy téli hétvége

A tavasz kezdetén már teljesen más visszatekinteni a hideg, de szép téli napokra...

Alan Szabo Jr. - Trex 700E Police edition

Alan Szabo Jr. - Trex 700E Police edition

Alan felkavarja a gyár porát az új Police edition gépével...

Tandem repülés éjszaka

Austin Heli Fest - 2013

Tandem repülés éjszaka

 

DJI Phantom

DJI quadrocopter  Naza-M technológiával

DJI Phantom

A DJI Phantom egy innovatív quadrocopter, a DJI saját fejlesztésű Naza-M vezérlőrendszerével. Képek a Phantom-ról, a részleteiről és a berepülésről.

Timo Wendtland - Logo 550 SX

Timo Wendtland - Logo 550 SX

Timo az új Logo 550-nel is szépen repül!

Tareq egy Synergy E5-öt kínoz :)

Tareq egy Synergy E5-öt kínoz :)

 

GAUI X4 II - Bobby Watts

GAUI X4 II - Bobby Watts

 

Eitan Golstein - GAUI X7

Eitan Golstein - GAUI X7

 

Heligraphix - Tandem konfiguráció

Heligraphix - Tandem konfiguráció

Egy újabb őrület a Heligraphix-től!

Bert Kammerer és Kyle Stacy közös repülése

Bert Kammerer és Kyle Stacy közös repülése

Bert Kammerer és Kyle Stacy közös repülése Goblin 500-zal.

Alan Szabo Jr. ALIGN Trex 700N DFC

Egy nap a reptéren

Alan Szabo Jr. ALIGN Trex 700N DFC

Egy nap a reptéren...

ALIGN Trex 700E DFC - Vegas Funfly

Alan Szabo Jr.

ALIGN Trex 700E DFC - Vegas Funfly

Alan Szabo Junior repülés a Vegas Funfly-on.

Dual engine heli a Rotor Live 2013-on

Stefan Simmons

Dual engine heli a Rotor Live 2013-on

Még mindig van új a nap alatt!

ROTOR Live 2013 - Compass 6HV Ultimate Prototype

Daniel Jetschin

ROTOR Live 2013 - Compass 6HV Ultimate Prototype

 

Compass 7HV - Brain flybarless verzérlő tesztelése

Sebastià Serra Montes

Compass 7HV - Brain flybarless verzérlő tesztelése

Sebastià Serra Montes teszteli az MSH Brain fybarless vezérlővel szerelt Compass 7HV helikopterét

Rotor live 2013

Rotor live 2013

Ezen a hétvégén zajlik Németországban a Rotor Live 2013. Az első nap osszefoglalója egy kis videóban.

KDS Agile 7

KDS Agile 7

 

Tail strike, de megmentette

Danny Szabo

Tail strike, de megmentette

Szép mentés a lehetetlenből! Még épp időben letette, mert az autók már nem voltak nagyon messze...

Na így nem szabad elkezdeni...

Na így nem szabad elkezdeni...

Viccesen is fel lehet fogni, de mi van akkor ha nem csak a fákat metszi meg!? Nem csak a medve, az RC helikopter sem játék!

RJX X-TREME 90

Julio Memba

RJX X-TREME 90

Szépen vezetett repülés és dinamika egyben!

Epic M700

Epic M700

Egy új helikopter az EPIC-től.

T-Rex 700E DFC - 3GX

Danny Szabo

T-Rex 700E DFC - 3GX

Danny Szabo repülése: Align T-Rex 700E DFC 3GX. Igen látványos, lendületes.

Align 600N DFC 

Align 600N DFC 

Ha jók a számításaink, akkor bizony az Align befejezte a teljes palettája DFC-sítését. Ráadásul a 600N új kiadásával egyértelműnek látszik, hogy a nagy nevű gyártók nem tettek le a nitrós technikáról. Az új 600N DFC talán az utolsó eredeti konstrukció az Align palettáján.

Align 800MX

Align 800MX

Az Align a nyilvános tesztrepüléssel egy időben megjelentette új, 800-as gépekbe szánt motorjának az adait. A fél kilós, de brutális teljesítményű hajtómű ajánlott árát is közzé tették, ami egyáltalán nem barátságtalan a hasonló célú konkurens termékekhez viszonyítva.

SAB Goblin 500

SAB Goblin 500

Egy éve és pár napja, hogy a SAB Helicopter Division bemutatta az első Goblint és most már a negyedik, a Goblin 500 is elérhető a vásárlók számára. Ahogy arról Bert Kammerer beszámolt, a raktár feltöltve és kezdődik a szállítás. Először természetesen az előrendelt gépek kerülnek postázásra.

Thunder Tiger E820 

Thunder Tiger E820 

Már a tavalyi év közepén lehetett hallani arról, hogy a Thunder Tiger is dolgozik a saját 800-as méretű gépén, de aztán nagy volt a csend. Most új hírek jelentek meg a helikopterről, és végre többé-kevésbé végleges specifikációt is találunk, bár az ár még mindig nem ismert.

Farkashegyi RC Helikopter találkozó 
II. RC Helis Baráti Találkozó Sajóörös
A 3307-es finn Mi-8 a Budaörsi Repülőtéren
Egy SAB Goblin 700 építése
III. Sajóörösi Országos RC Baráti Találkozó
JR XG8
Blade 130X BNF 
T-Rex 700 (Váradi Ádám) vs. HA-SJR Morane Salunier (Szüle Zsolt) repülése 
Félelmetes helikopter bemutató
Raquel Bellot
AH-1 Cobra balesete
Robinson R44 HA-MIW Start
Nick Maxwell Új-Zélandon
HA-ECA Eurocopter EC135
OE-XEK Eurocopter EC135
HA-ECA Eurocopter EC135 T2
OE-XEK Eurocopter EC135 
LHBS - Budaörs, Robinson R22 és T-Rex 600 
Align T-Rex 100S 
Csak az nem tör...
LHFH - Repülés mínuszokban Farkashegyen
Évbúcsúztató - nyílt nap 
Mi-2 képességbemutató
Amikor nincs esély az autorotációra
LHSN - MH86 - Helikopterek földön és levegőben
MH 86. Szolnok Helikopter Bázis
Csőrike II.
Őszi vasárnap Soroksáron
Scale RC helikopterek 
Scale RedBull AH-1 Cobra
MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis 
AH-64 Apache
Goblin 700 - A SAB új modellje 
Tareq Alsaadi - Goblin 700
Bell 206 esett az East Riverbe New York-nál
Repüléstörténeti esemény - Airbus A380 Budapesten
       
Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum