RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat

Futaba T7C vibro funkció

Futaba T7C vibro funkció

Manapság minden elektronikus eszközben találunk vibro funkciót. A modell rádióadók esetében sincs ez másképp, a kérdés csak a kategória! A Gtronics vállakozás különböző rádiókhoz fejleszt időzítő funkciót és vibrációs jelzés kitet, amely az előre beállított idő elteltével hanggal és rezgéssel jelzi a modellező számára a biztonságos leszállás idejének eljöttét.

T-Rex 700 - röpsúly csere

T-Rex 700 - röpsúly csere

Tibi barátomtól kaptam kölcsön ősszel egy szépséges T-Rex 700-as robbanómotoros helikoptert. Amennyire még belefért a hideg előtt repkedtem vele, de már akkor is hallatszott a hangján hogy meg-megcsúszik a kuplung és ez érződött a teljesítményén is. Aztán egyszercsak meg sem moccant a motor indításkor.

LiPo akkumulátorok párhuzamos töltése

A töltés gyorsabb és biztonságosabb módja?

LiPo akkumulátorok párhuzamos töltése

A cikk azért született, hogy megismertessen a LiPo akkumulátorok párhuzamos töltésével, és hogy megértsd miért olyan népszerű ez. Eldöntheted, hogy ki szeretnéd –e próbálni (most vagy később) ezt az akkutöltési módot. Azt is megtudod, hogy miért jobb már az elején beruházni egy nagyobb teljesítményű akkumulátor töltőbe annak ellenére, hogy kezdetben csak kis kapacitású LiPo akkumulátorokat használsz.

A LiPo akkumulátorok ártalmatlanítása

A LiPo akkumulátorok ártalmatlanítása

A nikkel-kadmium (NiCd) akkumulátorokkal ellentétben a lítium-polimer akkumulátorok környezetbarátok. Biztonsági okokból mégis a legjobb, ha a LiPo cellákat teljesen lemerítjük, mielőtt megszabadulnánk tőlük.

Az RC LiPo akkumulátorokról

Az RC LiPo akkumulátorokról

Talán a beérkezett email tömeg miatt kellene az RC LiPo akkukról beszélnem. Itt az ideje, hogy készítsek egy oldalt, amely segít megválaszolni a leggyakrabban feltett kérdéseket, és talán eloszlat majd néhány hiedelmet is.

Hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb akkutöltőt

Hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb akkutöltőt

Az akkumulátortöltő az egyik legfontosabb eszköz, amit be kell szerezned, ha elektromos modellekkel szeretnél foglalkozni. Ugyanakkor az akkumulátortöltőkhöz kapcsolódik a legtöbb félreértés, és ehhez értenek legkevésbé a modellezők. Inkább elfogadják azt, amit az eladó kínál nekik, mint hogy utána olvasnának egy kicsit.

RCM BL500L motor javítása

Csapágycsere otthon

RCM BL500L motor javítása

A T-Rex 500-as csíkos motorja nem a legerősebb, de az egyik legtartósabb darab, amit az 500-ashoz vásárolni lehet. De ez sem örökéletű és eljön a pillanat, amikor a benne levő csapágyak elkezdenek búgni, majd egyre zajosabb lesz a motor. Mindez erős melegedéssel jár, és ha nem teszünk semmit, előbb-utóbb valami megszorul, és a szerencsés esetben a motor, szerencsétlen esetben az egész helikopter lesz a szenvedő alany.

Futaba 7C rádió javítása

Törött kapcsoló cseréje

Futaba 7C rádió javítása

Van az úgy, hogy nem csak a helikopter, néha a rádió is törik. Számos oka lehet annak, hogy az értéknek számító eszköz sérül. Okozhatja az idő, mivel semmi nem tart örökké, de - mint esetemben - okozhatja egy rossz mozdulat, egy ballépés is. De ilyenkor sem kell pánikba esni, pár dollár és fél óra időráfordítással a kapcsoló cseréje könnyen megoldható akár házilag is.

Elindult RCHelicopter.hu szerviz

elektromos és belsőégésű motoros helikopterek szakszerű javítása, beállítása, berepülése

Elindult RCHelicopter.hu szerviz

Elindítottuk RC helikopterszervizünket. Az egészen kicsitől a legnagyobbakig, az egyszerű beállítástól a totálkáros helyreállításáig mindennel foglalkozunk. Ha nem szeretne azzal foglalkozni, hogy hogyan kell beállítani, miként kell megjavítani, keressen bennünket. Új a helikopter, még sosem repült? Hozza el hozzánk, átnézzük, beállítjuk, berepüljük.

HLC beépítése és beállítása

Heli Light Control v1.0 - scale rc helicopter light control system

HLC beépítése és beállítása

Az rchelicopter.hu csapata által fejlesztett Heli Light Control egység arra készült, hogy egyetlen jól programozott csatorna segítségével komplett fényvezérlést üzemeltethessünk a Scale repülőgépen vagy helikopteren. A beszerelés és beállítás némi műszaki felkészültséget igényel, de alapvető elektronikai ismeretekkel bárki képes elvégezni.

Futaba GY401 és egyéb AVCS Giroszkópok beállítása

Futaba GY401, GAUI 210, GY400 - lépésről lépésre

Futaba GY401 és egyéb AVCS Giroszkópok beállítása

A legelterjedtebb és egyben a legkönnyebben beállítható giroszkópokon van két kapcsoló és két potméter. Ezzel nagyjából ki is merült a beállítási lehetőség. De mégse olyan egyszerű ezeket sem felszerelni, sem beüzemelni. A legtöbben el is akadnak vele, vagy helytelenül végzik el, és ennek az eredménye egy tisztességes törés, vagy hosszas szenvedés, de a helikopter csak nem jó.
Mivel a modellhelikopter tömege kicsi, az alkalmazott fordulatszám viszont magas, esélyünk sincs arra, hogy a helikopterben keletkező nyomatékváltozásokat saját magunk korrigáljuk, mint az 1:1-es helikopterek pilótái. Helyettünk ezt a giroszkóp végzi el.

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum