RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat

Itt olyan helikoptereket, a repüléshez szükséges kiegészítőket és eszközöket mutatunk be, amelyeket használunk, vannak jó vagy rossz tapasztalataink.

Természetesen a lista korántsem teljes. Rengeteg helikoptertípus létezik, amelyeket bemutatni egyesével meglehetősen nehéz feladat. Rengeteg olyan eszköz kapható, amivel eddig még talán nem is találkoztunk. Éppen ezért igyekszünk a tartalmat bővíteni, naprakészen tartani.

A gépeknek és eszközöknek eszközöknek majdnem mindegyikével van személyes tapasztalat, így nem a szokásos katalógusszövegeket, hanem valódi információkat, tippeket és hasznos tudnivalókat próbálunk közkincsé tenni.

Azokat a dolgokat - helikoptereket, kellékeket - amiket ajánlunk, itt meg is rendelheted. Ha valami megvásárolható, akkor amellé oda merünk állni, a nevünket oda merjük írni.

Éppen ezért, ha olyan terméked van, ami itt nem szerepel, de szeretnéd bemutatni, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy egyeztessünk.

Kezdőkészletek

Azoknak, akik szeretnének belevágni...

Kezdőkészletek

Egy leendő rc heli pilótának nehéz dolga van, amikor eldönti, hogy szeretne megtanulni rc helikopterrel repülni. Annyiféle információ és annyi lehetőség közül kell választani, hogy sokan már a döntés pillanata előtt elbizonytalanodnak. Kezdőkészleteinkkel az első néhány lépést szeretnénk megkönnyíteni.

Parrot AR.Drone

Quadrocopter abszolút kezdők számára

Parrot AR.Drone

Az első WIFI alapú quadrocopter, amely iPhone, iPad vagy iPod touch segítségével irányítható. Nem szükséges hozzá rádió, nem kell hozzá alapképzettség. Intelligens szoftverének köszönhetően akár kezdők is azonnal kézbe vehetik, hiszen ha beüt a pánik, a vezérlést elengedve a gép stabilizálja magát, és tartja utolsó pozícióját.

KDS 450

Egy olcsóbb 450-es alternatíva

KDS 450

Hosszasan győzködve magunkat úgy döntöttünk, hogy egy kicsit körbenézünk az alternatív márkák körében is, hátha találunk valami használhatót, ami elüt a megszokottól, és esetleg árban is jobban passzol a magyar igényekhez. Az RC Panda jóvoltából a kezünk közé került egy KDS 450-es kit, mint lehetséges válasz a kérdésre: "Van más is a T-Rex-en és a Mini Titan-on kívül?"

Mikro- és játékhelikopterek

Teszteltük a kistestvéreket

Mikro- és játékhelikopterek

Sokan kerestek meg minket azzal, hogy milyen helikoptert vegyenek, ha nem akarnak komolyabban foglalkozni a repüléssel, de azért valami forgószárnyas eszközzel szeretnének időt múlatni, esetleg a gyereknek örömöt szerezni. Így jól jött a lehetőség, hogy a Speedshop kínálatában megjelenő helikoptereket a kérésnek eleget téve egy gyors tesztnek vessük alá.

Align T-Rex 100

Indoor helicopter - nem kezdő pilótáknak

Align T-Rex 100

A nagyon kis méretű klasszikus rotorelrendezésű helikopter szinte csak beltéri használatra alkalmas, úgy is mondhatnám, egy igazi "indoor helicopter". A legkisebb szelet sem képes ledolgozni, és ugyan fel nem borul a levegőben, de képtelen széllel szemben repülni. Ugyanakkor szobai körülmények közé tökéletes választás rutinos pilóták számára.

Align T-Rex 250

Align T-Rex 250

A T-Rex 250 az Align elektromos helikopterei közül a legkisebb. Ez a legkisebb 3D képes helikopterek egyike. A gép méreteihez képes meglehetősen stabil, meglepően jóindulatú a többi mikrohelikopterhez képest. Ideális gyakorlógép haladó pilótáknak, és nagyszerű szórakozást biztosít annak, aki tud vele repülni.

Align T-Rex 450

Align T-Rex 450

A T-Rex 450-es a legelterjedtebb 3D helikopterek egyike. Nagy sikerének köszönhető, hogy számos jó minőségű illetve kevésbé minőségi másolata is elérhető (HK-450, CopterX, GL-450, KDS-450). A legtöbb mai pilóta ennek a gépnek a segítségével tanul meg repülni. Alapvetően egy jóindulatú, nem túl drága, könnyen szervizelhető gép.

Align T-Rex 500

Align T-Rex 500

A T-Rex 500-as az Align egyik legsikeresebb modellje - legalábbis Magyarországon. A belépő modellnek számító 450-es méretű gépek után talán ebből repül a legtöbb. Az utóbbi időben számos modellező cserélte le 450-es méretű gépét erre a modellre, vagy egészítette ki a flottáját.

Align T-Rex 600E

Az Align család legújabb tagja, a korábbi 600ESP utódja.

Align T-Rex 600E

A helikopter az Align család legújabb tagja, a korábbi T-Rex 600ESP helikopter utódja. A ráncfellvarrás kissé erős kifejezés lenne a konstrukcióra, hiszen egy újratervezett gépről beszélünk. Méreteit tekintve a 600-as családhoz tartozik, de felépítése a 700-as kicsinyített változata, a rotorfej teljesen újra lett tervezve, ezeket a konstrukciókat a többi Align helikopteren eddig nem láthattuk.

Align T-Rex 700 - Elektromos és Nitro

Align T-Rex 700 - Elektromos és Nitro

A T-Rex 700 a jelenleg elérhető legnagyobb méretű Align helikoptercsalád. Több változata és több különböző felszereltségű készlete is kapható. A T-Rex 700-as nitrometán és elektromos kivitelben egyaránt elérhető. A 700-as a rc heli versenyek egyik sztárja, köszönhetően többek között méretének, és kíváló repülési adottságainak. Magyarországon egyre többen választják a gép valamelyik változatát.

Helikopterek télre

Mert repülni akkor is kell... de jobb a meleg szobában

Helikopterek télre

Egyre több ember teszi fel nekünk a kérdést, hogy mit lehet tenni télen repülés ügyében - vagyis mivel lehet repülni. Maradhatunk a jól megszokott formánál, bár kétségtelenül télen rövidebbek a startok - "jön a három perces startok kora" - vagy lehet más hiánypótló megoldás után nézni. Jól bevált módszer a több szimulátor, de az igazán fanatikusoknak összeszedtünk pár beltéri alternatívát.

DJI Phantom

A DJI quadrocopter innovációja

DJI Phantom

Kis ideje már a magyar vásárlók számára is elérhető a DJI Phantom quadrocopter, azaz négy légcsavaros multicopter. A rossznyelvek helikopternek csúfolják ezeket is, én kevésbé szeretem annak hívni őket. A multicopterekből hiányzik jópár olyan képesség, amit a helikopterek elmondhatnak magukról. Viszont a DJI Phantom ideális belépőeszköz akár a kezdők számára is, mert halványan ugyan, de megmutatja a helikopteres repülés mikéntjét.

Salvation teszt II.

Megérkezett a második sorozat

Salvation teszt II.

A korábbi játékhelikopter tesztünk folytatódik, ezúttal a Salvation három, eddig még nem próbált változatát próbáltuk ki. Most azonban mind a három helikopter egy-egy különleges példány, például a sorozat egyetlen klasszikus rotorelrendezésű helikoptere is most került a kezeink közé, így kicsit több időt szenteltünk a próbáknak. A helikoptereket ezúttal is a Speedshop biztosította.

Ne keresd máshol, rendeld meg itt

Vásárlás az rchelicopter.hu oldalain

Ne keresd máshol, rendeld meg itt

Több rendszeres olvasónk kérésének reszünk eleget akkor, amikor elindítjuk a vásárlási lehetőséget az rchelicopter.hu keretein belül. Nem kell netet túrni, nem kell keresgélni, megvásárolhatod, megrendelheted itt.

Phoenix RC - szimulátor szoftver

for Windows & Mac OS

Phoenix RC - szimulátor szoftver

A Phoenix RC a helikopter pilóták körében a legkedveltebb szimulátor. Rengeteg modellel és repülőtérrel, bővíthető tartalommal rendelkezik. Lassan-lassan elmondható, hogy szabvánnyá növi ki magát. A szoftver nagyon jól szimulálja az erőhatásokat, a nyomatékokat, a modellek viselkedése jellemzően igen realisztikus.

Merlin Tracer 80 - Egy igazi kezdő helikopter

Merlin Tracer 80 - Egy igazi kezdő helikopter

A Merlin Tracer 80 a koaxiális beltéri helikopterek egyik nagyon jól sikerült gyöngyszeme. A helikopter könnyű, strapabíró, javítható, ugyanakkor meglehetősen pontos gép, kíváló választás azon pilótajelölteknek akiknek még sosem volt igazi helikopter a kezükben, ugyanakkor nem szeretnének egyből egy komolyabb gépbe és sokkal nagyobb összegek költésébe is belevágni.

Align T-Rex 450 Pro V2

Align T-Rex 450 Pro V2

A T-Rex 600E árnyékában szép csendben az Align új helikopterrel jelentkezett: Align T-Rex 450 Pro V2. Igen, ez a méltán sikeres 450-es család legújabb tagja, ez váltja le a 450 Pro első változatát, de a 450 Sport egyenlőre elérhető marad.

Align 3GX

Programozható flybarless rendszer

Align 3GX

A 3GX megjelenésével az Align is beállt azon gyártók sorába, akik a 3 tengelyű érzékelőt egy házba építik a vezérlő elektronikával. Az új 3GX felépítését tekintve egy kompakt flybarless rendszer lett. Az eszközt a T-Rex 600E-vel eggyütt jelentették meg, de már külön is megvásárolható, az ígéretek alapján bármilyen típusú és főleg méretű helikopterbe beépíthető.

Scorpion brushless motorok

Nagyteljesítményű, magas minőségű elektromotorok

Scorpion brushless motorok

A Scorpion az utóbbi egy-két évben kivívta az rc heli pilóták elismerését, hiszen egyre többen cserélik gyári motorjaikat a gyártó ilyen-olyan típusú modelljeire - főleg a kisebb méretű helikopterek esetén. A motorok hosszú élettartamúak, megbízhatóak, melegedésre kevésbé hajlamosak.

Align szervók és szervótartozékok

Align szervók és szervótartozékok

Az Align népszerű és megbízható szervókat biztosít a helikoptereihez, hogy azok mindenkor megbízható irányítást biztosítsanak.

HLC - Heli Light Control v1.1

HLC - Heli Light Control v1.1

A HLC egy teljesen új koncepción és technológián alapuló világításvezérlő rendszer, amely elsősorban scale helikopterek számára lett kifejlesztve, de akár repülőgépben is jól használható.

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum