RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat
Nyomtatható változat
2012. február 26. 12:17

HA-ECA - Látogatás a Légimentőknél, Miskolcon

Eurocopter EC135 T2 és a légimentő csapat

HA-ECA Eurocopter EC135 T2
HA-ECA Eurocopter EC135 T2

Szombaton reggel üzemkezdéskor látogattuk meg a miskolci mentőhelikopter bázist. 6.55-kor kigördült a HA-ECA lajstromjelű Eurocopter EC-135 T2 típusú mentőhelikopter. A 2006-ban gyártott gép érdekessége, hogy ez az 500. legyártott EC-135-ös.

Tálas Csaba, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. pilótája (1984-től a Magyar Honvédség kötelékében repült MI-2-en, majd MI-8 többcélú helikopteren, 2002-től a légimentőknél MI-2-en, 2006-tól pedig az akkor szolgálatba állított EC-135-ön, valamint AS-350-en) kalauzolt körbe, és mesélt néhány érdekességet. A helikopter főrotorjának rotorlapátjai kompozit anyagból készültek.

A lapátok gyártása során nagy precizitásra törekszenek, így meghibásodás esetén elegendő csak a meghibásodott rotorlapátot kicserélni (sok más forgószárnyassal ellentétben, ahol a kiegyensúlyozási problémák miatt gyakran a komplett rotormechanikát kell cserélni). Másik érdekes megoldás a farokrotor aszimmetrikus elrendezése, ami első ránézésre nem is tűnik szembe. Ezzel jelentősen csökkentették a helikopter által keltett zajt.

HA-ECA Eurocopter EC135 T2
HA-ECA: Az ötszázadikként legyártott EC135

A helikoptert úgy tervezték, hogy mindenféle időjárási körülmények között képes legyen a feladatok ellátására. Ott tartózkodásunk alatt érkezett egy riasztás is, így volt lehetőségünk felvételeket készíteni a helikopter felszállásáról, valamint visszaérkezéskor a leszállásról. Külön köszönetet szeretnénk mondani dr. Temesvári Péternek, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. igazgatójának az engedélyért és Tálas Csaba pilótának a konstruktív segítségért.

erik 

2012. február 25: HA-ECA riasztást kap:
Tálas Csaba (pilóta), Nagy Attila (orvos), Pozsgai Tamás (mentőápoló)


Kapcsolódó tartalom

Sájga helipottejek

Forgószárny blog

Sájga helipottejek

Valahogy mostanában a sárga színű forgószárnyasok törtek a felszínre, és színezik be - azaz sárgítják be - a napokat. Kezdődött a budaörsi Robinson R22-vel, majd a Toncsi lányunk kedvence lett a kis T-Rex 250-es, aminek szintén sárga a kabinja, végül a hetet egy sárga színű EC135-tel zártuk.

OE-XEK Eurocopter EC135

felszállás Szigethalmon

OE-XEK Eurocopter EC135

2012. február 24, délelőtt kb. 10.30: Az OE-XEK lastromjelű Eurocopter EC135 felszálláshoz készülődik a Gyártelepi Rendelőintézet szomszédságában, Szigethalmon. A videó a hajtómű indításától a felszállás minden mozzanatát bemutatja.

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum