Nyomtatás
Farkashegyi RC Helikopter találkozó

Farkashegyi RC Helikopter találkozó

Izgalmas napot tudhatunk magunk mögött

Ma tartottuk a MÁV Repülőklub, a Budakeszi Modell Fórum és az rchelicopter.hu közös rendezvényét, a Farkashegyi RC Helikopter találkozót. A rendezvény helyszínét a Farkashegyi Repülőtér adta. Az időjárás is többé kevésbé kegyes volt hozzánk.


RCHELICOPTER.HU logo
2012. augusztus 4. 20:07
> Nyitólap

Farkashegyi RC Helikopter találkozó

Izgalmas napot tudhatunk magunk mögött

Coast Guard UH-60
Coast Guard UH-60

Ma tartottuk a MÁV Repülőklub, a Budakeszi Modell Fórum és az rchelicopter.hu közös rendezvényét, a Farkashegyi RC Helikopter találkozót. A rendezvény helyszínét a Farkashegyi Repülőtér adta. Az időjárás is többé kevésbé kegyes volt hozzánk.

A találkozón mintegy 15-20 pilóta jelent meg, akiknek a többsége repült is, így egész napra jutott repülés az egyébként nyilvános rendezvényen az érdeklődőknek. A nézők láthattak 3D repülést, Scale helikoptereket és modellrepülőket is. A repülőtéren folyamatosan együtt üzemeltünk a vitorlázókkal, illetve a motoros gépekkel és egy-két rádiótechnikai hibából eredő kommunikációs problémát leszámítva egészen jól elfért egymás mellett az összes repülős szakág.

A nap talán két nagy attrakció miatt is emlékezetes lesz az érdeklődőknek, de nekünk is. Az egyik: Bessenyei György látványos áthúzása és beköszönése, amit egymás utáni gyors orsókkal zárt. A másik program - köszönhetően Jakab Tamás pilóta gyors reagálásának - a HA-MIG lajstromjelű UH-12E látogatása, illetve a helikopterrel történő sétarepülés, amelyet többen igénybe is vettek.

Hiller UH-12 - Ha-MIGE
Hiller UH-12 - HA-MIG

Sok érdeklődő és környékbeli lakos is megtisztelt bennünket jelenlétével. A melegnek és a rendkívül mozgalmas napnak köszönhetően délután ötkor zártuk a napot.