RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat
Nyomtatható változat
2013. január 26. 21:56

Gaui X2

Tesztelés alatt a kisméretű forgószárnyas

A sors úgy hozta, hogy egy az eddigiektől eltérő márka egy újabb modelljét próbálhatjuk ki. A GAUI X2 egy kisméretű helikopter, ami nagyobb, mint egy 250-es de a 450-es méretét nem éri el. Első ránézésre egy felpumpált EP 200-assal állunk szemben.

A konstrukció vázszerkezete kísértetiesen megegyezik a korábbi EP200-aséval, még a motor is hasonló helyre került, vagyis a megszokottól eltérően a váz hátsó, alsó részébe. A gép kétrészes, szendvics szerkezetű vázat kapott, így elég jól szerelhető, ráadásul a felső rész meglehetősen keskeny kialakítású.

A nálunk levő modell most áll beállítás alatt, így a berepülésre még várni kell, de a szerelhetőség és az alkatrészek terén már van miről beszámolni.  A váz, a farokcső, de még a leszállótalp is karbonból készült, ahogy azt már az EP200-nál is megszoktuk. A farokkihajtás a főfogaskerékre integrált szíjtárcsán keresztül, bordásszíjjal történik, és akár a T-rex 250 esetében, autorotáció esetén - már ha egy ekkora  gép esetén egyáltalán beszélhetünk ilyenről - a faroklégcsavar nem működik, az egyirányú csapágy csak a forgószárnyat engedi szabadon forogni.

A szervók elhelyezése talán jobb, mint mondjuk egy 250-esen, legalábbis a geometria szempontjából, de a szerelhetőséggel már vannak bajok, mert a szervókarokat a helyükre tenni meglehetősen nagy türelemjáték. A csavarok kisméretű csillagcsavarok, de még nem a szerelhetetlen kategóriából. Az FBL rotorfej elegánsan vékony, akár a GAUI nagyobb modelljeinél, például az X5-nél.

A GAUI mostanában keskeny vázas gépeket épít, ennek köszönhetők a rendkívül jó repülési tulajdonságok, de itt nem estek túlzásba. A váz kevésbé kritikus alsó részét meghagyták olyan szélesnek, hogy oda akár a Mikado Mini VBar-ja is kényelmesen befér (bár az utóbbi USB csatlakozójával már vannak gondok).

 

Első ránézésre egész jó helikopternek néz ki, megkockáztatom, akár még kezdő gépnek is javasolható - már amennyiben egy flybarless gépet alkalmasnak tartunk erre - azonban bővebbet erről csak a berepülés után tudunk mondani. 

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum