RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat
Nyomtatható változat
2013. február 6. 22:06

SAB Goblin 500 szállításra kész

Most kezdődik a forgalmazása

SAB Goblin 500
SAB Goblin 500

Egy éve és pár napja, hogy a SAB Helicopter Division bemutatta az első Goblint és most már a negyedik, a Goblin 500 is elérhető a vásárlók számára. Ahogy arról Bert Kammerer beszámolt, a raktár feltöltve és kezdődik a szállítás. Először természetesen az előrendelt gépek kerülnek postázásra.

A SAB Goblin 500 már korábban ismert volt, de eddig csak a prototípus változatokat lehetett látni (a szerencsésebbeknek élőben, a többieknek az Interneten). Viszont a SAB ezen a héten megkezdte a valódi forgalmazást, A kit nem olcsó, hiszen "potom" 650 dollárt kérnek az üres vázért, amiben még motor sincs. De  sokan gondoljuk úgy, hogy a gép tudása megéri ezt az árat.

A SAB Goblin 500 ugyanis megfelelő összetevőkkel igencsak tekintélyt parancsoló forgószárnyas. A modellhelikopter kifejezetten agreszív 3D repülésre tervezett, a konkurens 500-as gépeknél (pl: Align, Protos) némileg nagyobb, de a bruttó felszállósúly nem haladja meg az 500-as gépek súlyát, azaz nem egészen 2 kg. A teljes forgószárny átmérője 1138 mm, ha 500 mm-es lapátokat használunk. Gyárilag 470 mm - 500 mm-es lapáthosszt írnak elő. Emlékeztetőül: az Align lapátok hossza 500-as méretben 435 mm, Edge esetén 437 mm. A gép teljes hossza (forgószárnyak és faroklégcsavar nélkül) 960 mm.

A kit két féle színben kapható: piros-fekete vagy sárga-fekete. A többi Goblinhoz hasonlóan ez is csak bordásszíjas kivitelben készül, és kizárólag FBL változata létezik. Az igen masszív gép ellen csak az ára szól, hiszen a megközelítóleg 150 ezer forintos árért csak a váz, a forgószárny-lapátok és a farokrotor lapátok vannak benne, a szükséges elektronikáról (szervók, szabályzó, BEC, motor, FBL elektronika) nekünk kell gondoskodni. A teljesen felszerelt gép ára nagyjából 350-450 ezer környékén áll meg a használt komponensek függvényében.

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum