RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat

Nyomtatható változat
2015. szeptember 15. 10:16

MAR Robotfutómű bemutató

Újabb forradalmi újítás a helikopterek számára

Egy igen látványos videóban mutatja be a DARPA új adaptív leszállást segítő rendszerét. Az új technológiával a helikopterek akár extrém felületeken is képesek leszállni anélkül, hogy a leszállás biztonsága veszélybe kerülne.

A rendszer látható részét négy, egymástól független automatikusan mozgó láb képezi, amely a fejlett elektronikai rendszer és az erőhatás érzékelők segítségével képes a terepviszonyokhoz alkalmazkodni. Mindezt úgy teszi, hogy figyelembe veszi a rotorkör helyzetét is, így elkerüli annak kockázatát, hogy a lapátok a leszálló felülethez érjenek. Ezek együttes meghatározásával választja ki a leszálláskor alkalmazott megfelelő szöget, melyet a helikopter a vízszinteshez képest bezár.

Repülés közben a leszálló lábak felhúzott és csukott állapotba kerülnek a helikopteren, így azok a repülést nem befolyásolják.

Ahogy az a videó alatti leírásból is kiderül - ha eddig nem lett volna számunkra logikus - a nem sík, egyenetlen vagy mozgó felületekre történő leszállás vagy azokról történő felszállás képességével a helikopterek alkalmazhatósága nagyságrendekkel növekedhet a katonai misszióktól kezdve a nemzetbiztonsági műveletekig. Azt már csak magunk tesszük hozzá, hogy ez a szempont nem elhanyagolható az életmentés területén sem, gondoljunk csak bele a terepre történő leszállások eseteibe.

A rendszert a Georgia Institude of Technology fejleszti a DARPA Mission Adaptive Rotor program finanszírozásában.

forrás: DARPA

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum