RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat
Nyomtatható változat
2012. február 16. 22:02

KDS 450

Egy olcsóbb 450-es alternatíva

KDS 450
KDS 450 C

Hosszasan győzködve magunkat úgy döntöttünk, hogy egy kicsit körbenézünk az alternatív márkák körében is, hátha találunk valami használhatót, ami elüt a megszokottól, és esetleg árban is jobban passzol a magyar igényekhez. Az RC Panda jóvoltából a kezünk közé került egy KDS 450-es kit, mint lehetséges válasz a kérdésre: "Van más is a T-Rex-en és a Mini Titan-on kívül?" 

A KDS 450-es, egy elektromos helikopter, mely a nevében is megjelenő 450-es méretkategóriába tartozik. Első blikkre leginkább a T-Rex 450-es másolatának tűnik, de a többi utángyártós céggel ellentétben a KDS-nél azért mérnökök is megtalálhatók, így a helikopterben kisebb szerkezeti eltéréseket találunk.

A csomag tartalma igényesen és szépen lerendezve, zacskókban, tasakokban kerül hozzánk a megvételkor. A kit részét képezi a fémvázas táska is, amely kulcsra zárható - no nem mintha a helikopter az összeszerelés után beleférne. A csomagban mindennek megvan a helye, a helihez természetesen jár egy összeszerelési utasítás is, ami alapján könnyedén összeállítható a gép - a beállítás és a berepülés azért itt nincs meg magától.

KDS 450 C kit
A KDS 450 doboz tartalma. Minden szépen csomagolva

A kérdéses méretben közismert gyártó, az ALIGN T- Rex 450-es helikopterével kompatibilisek az alkatrészek, így lehetőségünk van akár apránként fejleszteni, illetve a sok másolat és az Align alkatrész kínálata miatt nem könnyű olyan helyzetbe kerülni, hogy nincs hozzá valami.

KDS 450 C kit
Ez nem műanyag, de mégse lóg,
mégse szorul. Pontos, és jó kidolgozású

Hogy ez miért fontos? Ezzel a kérdéssel elérkeztünk talán a leggyakoribb kérdéshez, a vételárhoz. A KDS 450-es a maga 60 ezer forintos árával - amiért már szabályzót és motort is kapunk a kitben, egy olcsó helikopternek mondható. Pont ezért megfelelő egy kezdőnek például, aki nem szeretne első körben  150-200 ezer forintot költeni a gépére. (tekintve hogy egy TRex 450-es helikopter vételára a KDS-nek a legalább a duplája körül mozog).

Tagadhatatlan persze hogy a T-Rex minősége magasabb színvonalat - árban mindenképpen - képvisel, mégis a nem elhanyagolható anyagiakat is figyelembe véve ez egy jól használható, és repülhető helikopter az áráért. Kétségtelen tény, hogy a kit további kiegészítőket igényel, amik az árat erősen megtolhatják. Továbbá ha a kezdeti nehézségeken túl vagyunk, és a 3D felé kacsintgatunk, egyik vagy másik alkatrész minősége vagy erőssége nem megfelelő a számunkra, akkor elkezdhetjük cserélgetni az ilyen alkatrészeket, és a fontosabb szerkezeti elemek cseréje után máris egy tökéletesen kemény 3D képes KDS helikopterünk van. Természetesen az alap műrepülő figurák, a kezdeti első lépések (jó minőségű giroszkóp, farokszervó és ciklikus szervó választás mellett) végrehajtására gyárilag is használható a gépezet. És ezért az árért egy fémvázas, fém alkatrészekből összeállított, helikoptert kapunk.

A KDS talán az egyik legjobb T-Rex 450 alternatíva. Az utóbbi években egyébként a minőség terén is sokat javult a cég, így az általuk gyártott forgószárnyastól is elvárhatunk egy kicsit jobb minőséget. Bár a gépet nem szereltük össze - beértük egy összeszerelt változattal - az alkatrészek a T-Rex 450 utánérzésekre egyáltalán nem jellemző módon pontosnak, jó minőségűnek mondhatók. 

KDS 450 C kit
Szép festésű, üvegszálas kabin, és egy fémvázas, zárható koffer - kár hogy a helikopter összeszerelve már nem fér bele.

Összegezve a KDS jó választás lehet kezdőknek, és/vagy olyanoknak, akik nem a legdurvább műrepülést várják a gépüktől, de olcsón szeretnének egy repülhető helikoptert, amihez még az alkatrész ellátottság is jó. Az igazat megvallva óvatosságra csak az int minket, hogy hosszútávú tapasztalataink nincsenek, ezért egy ilyen gépnél esetleg előforduló műszaki problémákat nem ismerjük. 

Kovács "KTom" Tamás - pgpetike 

 


Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum