RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat
Nyomtatható változat
2011. július 4. 11:56

Phoenix RC - szimulátor szoftver

for Windows & Mac OS

Phoenix RC v3.0 nyitóképernyő
Phoenix RC v3.0

A Phoenix RC a helikopter pilóták körében a legkedveltebb szimulátor. Rengeteg modellel és repülőtérrel, bővíthető tartalommal rendelkezik. Lassan-lassan elmondható, hogy szabvánnyá növi ki magát. A szoftver nagyon jól szimulálja az erőhatásokat, a nyomatékokat, a modellek viselkedése jellemzően igen realisztikus.

A program nélkülözhetetlen először az alapok elsajátításában később a figurák megtanulásában. Mivel a legtöbb rádióadóval kompatibilis, így lehetőségünk van a rádióadót már otthon megszokni. A program hardverigénye nem magas, így egy átlagos képességű otthoni PC-n vagy Notebook számítógépen teljesen jól elfut.

Az 2.0 alapváltozatban is már több, mint 50 modell és 10 körpanorámás repülőtér áll a rendelkezésünkre, de a 3.0 változat tartalmazza a ma elérhető helikoptermodelleket. A program repülőgépekkel is jól ellátott, így akár rc repülősök is használhatják.

A program MS Windows és MacOS kompatíbilis, bár Magyarországon a PC-s változattal vannak tapasztalatok. A szoftver telepített DirectX 9-et igényel a Windows.on való furáshoz. A Phoenix RC lehetőséget biztosít, hogy akár több pilótával is egyszerre repüljünk az Internet segítségével, így a tapasztaltaktól tudunk tanulni, segítséget kérni.

Align T-Rex 700 háton
Egy T-rex 700 háton - Soroksáron

A program a repülőgépet használók számára az alap szimuláción kívül biztosít:

 • nyomaték oktatást
 • leszállás oktatást

A leendő vagy gyakorló helikopterpilóták számára nyújt:

 • Lebegés oktatást
 • Autorotáció oktatást

Az oktató üzemmódokban egy-egy feladatot tudunk pontosan elsajáítani. Például lebegés oktatás esetén a lebegéshez szükséges irányokat tudjuk egyesével megtanulni, mert eközben a helikoptert a többi irányba a számítógép tartja.

Hátonlebegés oktatása - T-Rex 450-essel
Hátonlebegés oktatása - T-Rex 450-essel

Autorotáció tanulásakor a helikoptert a program lekapcsolt motorral  a kívánt magasságról (40-70 méter) indítja, a feladatot egy célkeresztre kell végrehajtani. A leszállást vagy törést követően a gyakorlat újraindul.

Autorotáció oktatása - T-Rex 450-essel
Autorotáció oktatása - T-Rex 450-essel

A Phoenix RC jónéhány oktató videót is tartalmaz, de saját repülésünket is rögzíthetjük. Lehetőségünk van műszaki hibák szimuláltatására, illetve akár extrém időjárási körülmények beállítására is.

Scale RC Eurocopter EC-135
Scale RC Eurocopter EC-135 - Farkashegyi sportrepülőtér

Értelemszerűen a program nem képes az élet összes valós érzését és helyzetét visszaadni, de mindenképpen szükséges a repülés alapjainak megtanulásához, a figurák elsajátításához, valamint a tudás szinten tartásához, ha nincs lehetőség élőben repülni.

Viszont jónéhány magyar vonatkozású repülőtér is elérhető a programban - köszönhetően alapvetően Csaba Lászlónak. Elérhető például Soroksári RC repülőtér, Mátyásföld, Farkashegy, Pipis-hegy, M3 Scania modellreptér, Gödöllő, és még jónéhány egyéb hely - a lista folyamatosan bővül.

RC Scale Cessna 182
Cessna 182 - Pipis-hegy

A megvásárolható 2.0 változat ingyenesen frissíthető 2.5-re, majd 3.0-ra. A szoftver doboza tartalmazza a telepítő CD-t, valamint a használathoz szükséges USB hardverkulcsot. Szükséges hozzá legalább 6 csatornás rádióadó, illetve a rádióadóhoz való adapterkábel.

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

 • Javítás, helyreállítás
 • Beállítás
 • Berepülés
 • Szaktanácsadás
 • Szimulátoros oktatás
 • Bemutató, demonstrációs repülés
 • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
 • Légi fotózás, filmezés
 • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum