RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat
Nyomtatható változat
2013. február 4. 19:59

Thunder Tiger E820

Lassan a TT is belép a 800-asok táborába

Már a tavalyi év közepén lehetett hallani arról, hogy a Thunder Tiger is dolgozik a saját 800-as méretű gépén, de aztán nagy volt a csend. Most új hírek jelentek meg a helikopterről, és végre többé-kevésbé végleges specifikációt is találunk, bár az ár még mindig nem ismert.

A helikopter döbbenetes, 813 mm hosszú lapátokkal rendelkezik, melyeket az Edge szállított a prototípushoz, a faroklégcsavar 115 mm-es lapátokkal lett szerelve. A konfiguráció 14 cellás, 2x7S 5000 mAh. 380 KV-s motor hajtja a 115T ferde fogazású főfogaskereket.

A teljes forgószárny átmérő a modellhelikopteren 1800 mm, a hossza 1490 mm. A teljes felszállótömeg 3700 gramm körül alakul. A prototípus erőforrása egy Scorpion 5035-380 motor, aminek csúcsteljesítménye 7kW.

A váz kétrészes, a teherviselő felső része keskenyebb, így a merevsége feltételezhetően jobb, mint a széles vázas gépeké. Az akkumulátorok helye a váz alsó részében van. Egyenlőre csak FBL változatról lehet tudni, amihez a Thunder Tiger stílusában készült: különállló swashdriver-rel. A fordulatszáma az áttételezési arány alapján 2000 RPM körül van. A farokkihajtás 8mm-es kardánnal van megoldva. Érdekes, hogy a TT a farokszervót továbbra is a gépen kívül, a farokcsövön látja jó helyen.

 

A hétvégén Nick Maxwell repült egy bemutatót a prototípusok egyikével, amelyről videó is készült. Ennek alapján látszik, hogy a méretei ellenére ebben a konfigurációban egy igen fürge és jól összerakott gépről beszélhetünk. És a várható érkezés? Egyenlőre csak annyi biztos, hogy 2013-ban.

 

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum