RC HELIKOPTER KEZDŐKNEK, AMATŐRÖKNEK ÉS PROFIKNAK

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) kezdőknek (GYIK) heliport radar pilóták színes kapcsolat
Nyomtatható változat
2013. február 10. 21:09

Align APS

Amikor a modellhelikopterben is van robotpilóta

Align APS
Align APS rendszer

Egyesek szerint a modellrepülés megcsúfolása, mások szerint egy hibátlan eszköz, ami nem enged hibázni, azaz a gép akkor is biztonásgban van, ha a pilóta nincs a helyzet magaslatán. Nos az igazság valahol a kettő között lakozik, de az biztos, hogy nem lesz benne minden egyes modellhelikopterben.

Amióta a világon van modellhelikopteres repülés, azóta van igény arra, hogy a helikopter "magától" repüljön. A mai világban ez már nem is akkora attrakció, lévén a hadseregek a repülő drónjaikkal ezt mindennap csinálják. De hogy a hétköznapi ember kezébe is kerülhet ilyen eszköz, azt nagyjából a HeliCommand tette lehetővé, majd utána még jött pár kisebb-nagyobb próbálkozás.

Az ilyen eszközök közös jellemzője, hogy vagy nagyon buták, vagy nagyon sokba kerülnek. Ez az Align APS esetében sincs másképp. Az Align APS nem a legnagyobb tudással rendelkező rendszer, de árban azért nem is áll egy szinten a HeliCommand Profi változatával.  

Az Align APS kizárólag az Align 3GX FBL rendszerével működik együtt, és több funkcióval is rendelkezik. Képes részleges autonóm repülésre (point-to-point) amit GPS alapon tesz meg. Rendelkezik a félautonóm felszállás/leszállás képességével. Pilótahiba esetén képes korrigálni a pilóta tévedését, és saját helyzetét képes stabilizálni, a magasságát megtartani. A függeszkedési pontossága vertikálisan +/- 1m, a pozícióját méteres pontossággal tartja. A tájékozódáshoz önálló 3 tengelyű mágneses iránytűt, 3 irányú gyorsulásmérőt, magasságmérőt és GPS szenzort használ. A rendszer segítségével egy esetleges rádiójel-vesztés esetén képes visszatérni arra a helyre, ahol még stabil volt a vétel.

A gyári ajánlások alapján ideális rendszer kezdőknek a repülés elsajátításához, illetve légi fotózáshoz és filmezéshez. A mi kiegészítésünk csak annyi, hogy a rendszer nagyjából 200 ezer forintos nettó ára mellett kezdőknek - pláne a hazai viszonyok között - nem biztos, hogy elsődlegesen ajánlott.

Viszont megfontolandó a rendszer használata nagyobb értékű scale helikopterek esetén, légi filmezés és fotózás közben pedig nagyszerű segítség lehet. De fel kell hívni a figyelmet: a felkészült tudást, a szimulátoros és gyakorlati képzést ez a rendszer sem helyettesíti.

 

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Javítás, helyreállítás
  • Beállítás
  • Berepülés
  • Szaktanácsadás
  • Szimulátoros oktatás
  • Bemutató, demonstrációs repülés
  • Molinó, zászló vontatása helikopterrel
  • Légi fotózás, filmezés
  • Oktatás, oktatórepülés

további információk...

Telefon: 30/235-8690
Hétfőtől-péntekig, reggel 9-től este 6-ig

Illetve Skype segítségével, amikor elérhetők vagyunk a fenti időtartamon túl is:

Linkek

Társoldalak - linkajánló

Forgószárny blog

Forgószárny blog

Alapvetően kezdőknek vagy csak érdeklődőknek szóló webnapló. Kevesebb technikai részlettel, több életérzéssel. A célja, hogy kedvet csináljon, felvilágosítson.

Happycopter

Happycopter

Eljárásszimulátor helikopterre

Próbáld ki a helikoptervezetés élményét kockázatok nélkül. Ülj be a pilótaülésbe szállj fel, és próbáld ki magad egy helikopter pilótaülésében.

LHSN.HU

Légi Huszárok Szolnok
Az MH. 86. Szolnoki Helikopter Bázis életét bemutató weboldal. Rengeteg videó, fénykép, információ az igazi forgószárnyas világból.
BHS HELICOPTER

BHS HELICOPTER

BHS Hungary Kft.

Helikopteres repülés, légitaxi, élményrepülés, pilóta képzés helikopterre. A BHS Hungary Kft. Robinson R-22 és R-44-es helikoptereivel áll mindenki rendelkezésére.

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
adatvédelmi nyilatkozat | jogi közlemények | publikációs lehetőségek | impresszum