RC HELICOPTERS FOR BEGINNERS, ADVANCED AND EXPERTS

Blog facebook Twitter Livestream.com YouTube
RC HELI PILOTS DO IT INVERTED
(H) for beginners (faq) heliport radar pilots funny contact us
Nyomtatható változat
2013. február 10. 21:09

Align APS

Amikor a modellhelikopterben is van robotpilóta

Align APS
Align APS rendszer

Egyesek szerint a modellrepülés megcsúfolása, mások szerint egy hibátlan eszköz, ami nem enged hibázni, azaz a gép akkor is biztonásgban van, ha a pilóta nincs a helyzet magaslatán. Nos az igazság valahol a kettő között lakozik, de az biztos, hogy nem lesz benne minden egyes modellhelikopterben.

Amióta a világon van modellhelikopteres repülés, azóta van igény arra, hogy a helikopter "magától" repüljön. A mai világban ez már nem is akkora attrakció, lévén a hadseregek a repülő drónjaikkal ezt mindennap csinálják. De hogy a hétköznapi ember kezébe is kerülhet ilyen eszköz, azt nagyjából a HeliCommand tette lehetővé, majd utána még jött pár kisebb-nagyobb próbálkozás.

Az ilyen eszközök közös jellemzője, hogy vagy nagyon buták, vagy nagyon sokba kerülnek. Ez az Align APS esetében sincs másképp. Az Align APS nem a legnagyobb tudással rendelkező rendszer, de árban azért nem is áll egy szinten a HeliCommand Profi változatával.  

Az Align APS kizárólag az Align 3GX FBL rendszerével működik együtt, és több funkcióval is rendelkezik. Képes részleges autonóm repülésre (point-to-point) amit GPS alapon tesz meg. Rendelkezik a félautonóm felszállás/leszállás képességével. Pilótahiba esetén képes korrigálni a pilóta tévedését, és saját helyzetét képes stabilizálni, a magasságát megtartani. A függeszkedési pontossága vertikálisan +/- 1m, a pozícióját méteres pontossággal tartja. A tájékozódáshoz önálló 3 tengelyű mágneses iránytűt, 3 irányú gyorsulásmérőt, magasságmérőt és GPS szenzort használ. A rendszer segítségével egy esetleges rádiójel-vesztés esetén képes visszatérni arra a helyre, ahol még stabil volt a vétel.

A gyári ajánlások alapján ideális rendszer kezdőknek a repülés elsajátításához, illetve légi fotózáshoz és filmezéshez. A mi kiegészítésünk csak annyi, hogy a rendszer nagyjából 200 ezer forintos nettó ára mellett kezdőknek - pláne a hazai viszonyok között - nem biztos, hogy elsődlegesen ajánlott.

Viszont megfontolandó a rendszer használata nagyobb értékű scale helikopterek esetén, légi filmezés és fotózás közben pedig nagyszerű segítség lehet. De fel kell hívni a figyelmet: a felkészült tudást, a szimulátoros és gyakorlati képzést ez a rendszer sem helyettesíti.

 

Hirdetések

Hirdetések

Facebook

  • Repairing
  • Setup
  • Maiden flighting
  • Consultation
  • Training via simulator
  • Demonstarion flighting
  • Banner and flag towing with helicopter
  • Photo and video making
  • Training flights

more information...

Phone: +36 30 235 8690
Monday-friday, 9:00 AM - 6:00 PM (CET)

Or with Skype out of working hours too when we are on-line:

Links

Partner sites - recommended links

©2010 rchelicopter.hu
Minden jog fenntartva - All rights reserved
data handling rules | legal declarations | publications | impressum